







Descriere
Ulei esential de Roinita (5 ml) 100% pur si natural, cu efect de reglare a productiei de sebum, uleiuri esentiale Bulinn
Cantitate: 5 ml
Brand exclusivist BULINN
Uleiul esential natural de roinita (Melissa officinalis) curata si revitalizeaza tenul, regland secretia de sebum.
Are un efect de tonifiere si reintinerire a pielii.
Uleiul de roinita are un parfum proaspat de lamaie, fiind foarte potrivit si pentru aromaterapie, inducand o stare de sanatate, somn usor si imbunatatirea dispozitiei.
Este potrivit pentru toate tipurile de piele.
Calitate ulei esenţial:
100% pur (fără adaos de alte uleiuri)
100% natural (nedenaturat cu adaos de molecule sintetice)
100% integral (nedecolorat, nerectificat)
Moduri de utilizare:
1. Aromaterapie
2. Utilizare externa
3. Utilizare interna
1. Aromaterapie cu ulei de roinita
Aromaterapia se realizeaza cu ajutorul unor lămpi odorizante, care sunt de regulă din argilă și se încălzesc cu o lumânare mică, plată. În acest caz trebuie avută grijă ca apa în care se adaugă uleiul esenţial (cca 3-5 picături in 50 ml de apa) să fie suficientă şi uleiul să nu se ardă.
Aromaterapia prin inhalațiile cu abur: se adaugă 2-4 picături de ulei esenţial într-un vas cu apă fierbinte şi se acoperă capul cu un prosop, inhalând câteva minute. Ochii se ţin închişi pentru a preveni iritarea lor. In inhalatii, uleiul esential de roinita ajuta la tratarea astmului si tuturor tipurilor de tuse.
Uleiul esential de roinita are o aroma proaspata, de lamaie, usor dulceaga, este galben pal la culoare si cu o vascozitate apoasa.
Uleiul de roinita calmeaza si are calitati excelente in combaterea depresiei. Are un efect sedativ, ajuta in cazurile de panica, ajuta la incetinirea batailor inimii, scade tensiunea arteriala si este un bun tonic pentru inima.
2. Utilizare externa
Uleiul esential de roinita ajuta in caz de: herpes, infecţii fungice, anxietate, iritabilitate, depresii nervoase, insomnii, migrenă, dureri articulare, ten impur si pete, insuficienta circulatorie periferica (flebita, vene varicoase), dureri de dinti, bataturi, prurit, arsuri, edeme dupa intepaturi de insecte, tuse, răguşeală, bronşite.
Bai: 10 picaturi/cada dizolvate intr-un solvent (gel de dus, sapun lichid, spuma de baie).
Masaj: 2-3 picaturi incorporate in ulei de masaj sau in 100 ml alcool (frectii in caz de raceala).
Apa de gura: 2-3 picaturi in apa de gura elimina respiratia urat mirositoare.
3. Utilizare internă
Uleiurile esențiale sunt lichide concentrate, care conțin compuși aromați din plante. Acestea sunt „esențiale” în sensul în care poartă mirosul distinctiv al plantei din care a fost extras sau esența sa.
Uleiurile esențiale pentru uz intern sunt o soluție naturală pentru menținerea sănătății. Uleiul esențial conține principii active din planta din care s-a extras, cu un efect puternic și rapid.
Uleiul esential de roinita se poate utiliza intern in caz de insomnii ce insotesc adesea tulburarile de menopauză, nevroze gastrice si cardiace, palpitatii si dureri cardiace, dezechilibre hormonale, antialergic, hipertensiune arterială, tulburări menstruale,
greață, vărsături, flatulență, dispepsie, dizenterie, febră, migrenă, reumatism, sindrom premenstrual, hipermenoree, tulburari de menopauza, migrene, gripa, herpes, zona zoster, angina pectorala, crampe abdominale.
Pentru uz intern, nu folositi nediluat. Nu folositi intern decat la recomandarea si supervizarea unui specialist.
Datorită concentraţiei mari în compuşi, nici măcar uleiul esenţial 100% pur nu se aplică pe piele nediluat.
Chiar dacă uleiul esenţial este pur 100%, totuşi aveţi grijă să nu depăşiţi doza maximă de 0.1-1 g/zi.
Informaţii generale privind utilizarea uleiurilor esențiale
Uleiurile esenţiale sunt produse concentrate care pot dăuna dacă nu sunt utilizate corespunzător.
Uleiurile esențiale nu trebuie utilizate nediluate pe piele. Utilizatorii experimentaţi şi practicienii în aromaterapie recomandă în anumite cazuri aplicare nediluată. Lavanda și Tea tree de exemplu sunt prezentate de către o serie de specialişti ca putând fi utilizate nediluat. Cu toate acestea, ar trebui evitată aplicarea nediluată fără supravegherea unui specialist, deoarece ar putea să apară la unele persoane reacţii severe.
Testul de toleranţă
Diverse uleiuri esențiale pot provoca sensibilizare sau reacţii alergice la unele persoane. Atunci când se utilizează pentru prima dată un ulei esențial, este recomandată efectuarea unui test de 24 ore cu un plasture. Puneţi o cantitate mică de ulei esenţial diluat 1% în ulei vegetal pe piele în zona antebrațului (în pliul interior al cotului) şi aplicați un plasture. Aşteptaţi 24 de ore pentru a vedea dacă există vreo formă de reacţie neplăcută (roşeaţă, mâncărime).
Utilizare în cosmetică
Diluția uzuală recomandată în general pentru uleiuri esențiale este de 0,5-2%. Se amestecă în unturi sau uleiuri vegetale, în creme, loţiuni, geluri sau baze cosmetice.
1 ml de ulei esențial înseamnă aproximativ 30 picături, depinde însă de vâscozitatea uleiului şi de tipul picurătorului, astfel cel mai sigur mod de dozare este seringa sau pipeta gradată.
Pentru săpunurile melt&pour dozajul uleiurilor esenţiale poate merge până la 4%, pentru parfumuri în bază de ulei sau alcool uleiurile esenţiale se pot adăuga în procent mult mai mare.
Pentru siguranţa utilizării uleiurilor esențiale:
- păstrați uleiurile esenţiale în sticle de culoare închisă, ferite de lumina soarelui şi închise etanș;
- nu aplicați în apropierea ochilor decât în diluţie mare (cca. 0,05-0,5%), nu aplicaţi pe răni deschise sau nediluat pe mucoase, în urechi;
- nu administrați pe cale orală decât uleiuri esenţiale adecvate pentru uz intern şi doar sub supravegherea unui specialist autorizat;
- este recomandată efectuarea unui test de toleranţă înainte de a aplica pe piele un ulei esențial încă neutilizat, pentru a vă asigura că nu există nicio reacție nedorită. Dacă apar iritații, stergeți zona afectată cu un ulei vegetal şi evitaţi utilizarea uleiului esenţial respectiv;
- unele uleiuri esenţiale sunt fotosensibilizante, cum ar fi cel de grapefruit, lămâie, mandarină sau portocală. Evitaţi expunerea pielii la soare timp de cel puţin 4 ore după aplicarea compoziţiilor ce conţin uleiuri fotosensibilizante;
- sarcina şi alăptarea - deși multe uleiuri esențiale sunt inofensive în această perioadă, este de preferat să se consulte medicul sau un aromaterapeut înainte de a folosi orice ulei esenţial în timpul sarcinii şi alăptării. În trimestrul I de sarcină se va evita utilizarea uleiurilor esenţiale.
- necesită precauţie aplicarea compoziţiilor ce conţin uleiuri esenţiale la copii. În general nu se recomandă folosirea lor la copiii de sub 3 ani, iar la copii mai mari compoziţiile pot conţine uleiuri esenţiale în concentraţie adecvată, pe baza indicaţiilor unui aromaterapeut;
- în cazul ingerării accidentale de ulei esential, a nu se provoca voma. Se administrează un pahar de lapte gras sau câteva linguri de ulei vegetal comestibil și se apelează la ajutor medical;
- nu lăsați nesupravegheate vaporizatoarele, candela sau arzătoarele aromatice, nu le așezați în apropierea materialelor inflamabile (perdele, obiecte din lemn, îmbrăcăminte) și stingeți-le întotdeauna înainte de culcare sau părăsirea locaţiei;
- persoanele care suferă de astm sau alergii respiratorii, vor evita inhalarea directă a uleiurilor esenţiale;
- unele uleiuri esenţiale ar trebui evitate de către persoanele ce suferă de epilepsie sau alte afecţiuni grave;
- nu înlocuiţi tratamentele prescrise de personalul medical cu utilizarea uleiurilor esenţiale. Dacă vă aflaţi sub tratament medicamentos sau homeopatic, consultaţi-vă medicul curant înainte de utilizarea uleiurilor esenţiale;
- nu lăsaţi uleiurile esențiale la vederea şi îndemâna copiilor. Pentru siguranţă, nu îndepărtaţi picurătorul din sticluţa cu ulei esenţial.
Informaţiile disponibile pe site-ul nostru despre uleiurile esenţiale sunt puse la dispoziţia dumneavoastră cu titlu informativ. Acestea sunt alcătuite pe baza sintezei literaturii de specialitate şi a documentaţiei de la producători, nu ne angajează responsabilitatea şi nu constituie informaţii medicale.
Roinita