Descriere
Ulei esential de Musetel Roman (5 ml) 100% pur si natural, cu efect calmant si regenerant, uleiuri esentiale Bulinn
Cantitate: 5 ml
Brand exclusivist BULINN
Uleiul esential natural de musetel roman (Anthemis nobilis) are efect calmant asupra pielii. Are actiune de hidratare si regenerare.
Acest ulei esential are un parfum dulce de planta naturala, cu efect de calmare. Este foarte potrivit pentru persoanele care sufera de depresie si anxietate.
Uleiul esential de musetel roman este un lichid gălbui ușor spre albăstrui, cu miros proaspăt, ușor fructat, aromatic, de fân.
Calitate ulei esenţial:
100% pur (fără adaos de alte uleiuri)
100% natural (nedenaturat cu adaos de molecule sintetice)
100% integral (nedecolorat, nerectificat)
Moduri de utilizare:
1. Aromaterapie
2. Utilizare externa
3. Utilizare interna
1. Aromaterapie cu ulei de musetel roman
Poate fi utilizat prin difuzare în încăperi sau prin inhalare.
Ajută la calmarea anxietății și agitației, facilitează somnul. Promovează echilibrul emoțional în caz de tensiune și iritabilitate, eliberează frici și modele autoimpuse.
Este relaxant, calmant al sistemului nervos, util in insomnie, eficient impotriva depresiilor, indeparteaza tristetea, sentimentul de dezamagire, inlocuindu-le cu sentimente de fericire si buna dispozitie.
Reduce furia si iritarea copiilor hiperactivi.
Aromaterapia se realizeaza cu ajutorul unor lămpi odorizante, care sunt de regulă din argilă și se încălzesc cu o lumânare mică, plată. În acest caz trebuie avută grijă ca apa în care se adaugă uleiul esenţial (cca 3-6 picături) să fie suficientă şi uleiul să nu se ardă.
Aromaterapia se mai poate face si prin inhalațiile cu abur: adăugați 4-5 picături de ulei esențial într-un vas cu apă fierbinte. Puneți un prosop deasupra capului, închideți ochii și aplecați-vă peste vas. Inhalați vaporii timp de câteva minute. Ochii se ţin închişi pentru a preveni iritarea lor.
2. Utilizare externa
Uleiul esential de musetel roman poate fi aplicat pe piele în diluția adecvată cu uleiuri vegetale sau ca ingredient în preparate cosmetice.
Efectele benefice ale uleiului esential de musetel roman sunt:
- reduce febra fanului, astmul, alergiile
- ajuta in cazul unor infectii la nivelul tractului respirator, amigdalita
- calmeaza durerile copiilor care sufera de colici, iritabilitate, diaree
- calmeaza durerile abdominale, afectiuni ale vezicii biliare si ficatului, usureaza digestia si stimuleaza eliminarea gazelor intestinale
- are proprietati calmante excelente pentru starile de iritare, nerabdare si ajuta in problemele menstruale si ale menopauzei.
- calmeaza durerile de cap si migrenele
- datorita efectului sau sudorific, scade febra si stimuleaza eliminarea toxinelor
- previne aparitia infectiilor cu bacterii si fungi
- scade tensiunea arteriala prin efectul relaxant asupra peretilor vaselor de sange
- calmeaza durerile musculare, reumatice, artritice
- stimuleaza circulatia sangelui si eliminarea acidului uric - reduce edemele.
Uleiul esenţial de muşeţel roman face parte împreună cu salvia, din categoria uleiurilor esenţiale care diluate corespunzător, dispersate cu solubol şi amestecate cu apa de gură sau apă distilată pot vindeca aftele bucale, micozele bucale şi uscăciunea.
Crampele abdominale, flatulenţa şi disconfortul digestiv pot fi ameliorate dacă diluăm corespunzător şi masăm pe abdomen, combinat cu ulei de patchouli, cardamom, chimen, copaiba, palmarosa sau tămâie. De sine stătător, uleiul esenţial de muşeţel roman este util în problemele digestive cauzate de stres, oboseală şi presiune.
Simptomele de dismenoree pot fi ameliorate prin difuzarea uleiului esențial de mușețel roman sau prin diluarea corespunzătoare, dispersarea în solubol și folosirea sa în băi relaxante (nu fierbinți) în timpul ciclului menstrual.
Durerile articulare şi musculare cauzate de stres, presiune sau suprasolicitare pot fi ameliorate prin diluarea corespunzătoare în ulei purtător şi masaj local combinat cu rozmarin, vetiver, tămâie, palmarosa sau cardamom.
Uleiul esenţial de muşeţel roman diluat corespunzător şi aplicat topic poate vindeca răni superficiale, poate servi ca cicatrizant pentru răni care se vindecă greu. Înainte de aplicarea topică se recomandă testarea acestuia pe piele, deoarece uleiul esenţial de muşeţel are componente care pot irita sau crea reacţii alergice la anumite tipuri de piele.
Pentru imbogatirea produselor cosmetice, adaugati 5 picaturi de ulei esential de musetel roman diluat intr-un alt ulei de baza (migdale, germeni de grau, struguri, samburi de caise, etc.), in 5 ml de crema sau ser facial sau 2 picaturi de ulei esential de musetel roman diluat, in cantitatea de crema folosita pentru o singura aplicare, pentru tenurile mature, ridate, devitalizare, inflamate sau acneice. Este foarte eficient si pentru zona de contur a ochilor.
Baie - la o cada plina se pot pune 10-15 picaturi din uleiul esential de musetel roman diluat intr-un ulei de baza.
Ulei de masaj – diluat intr-un alt ulei vegetal (fara miros), la care se mai pot adauga alte uleiuri esentiale. Se amestecă bine și se aplică liber pe piele, masând ușor.
Pentru bebelusi diluati produsul amestecand 1 ml de ulei esential diluat in 5 ml de ulei vegetal – pentru calmarea iritatiilor de scutec.
Cosmetica si ingrijirea parului: eficient pentru tratarea acneei, eczemelor, iritatiilor, eruptiilor cutanate, ranilor, dermatitelor, calmeaza mancarimile pielii, inclusiv cele provocate de alergii. Musetelul roman este recomandat pentru pielea uscata, reduce petele pigmentare pe de fata si corp. Are efect cicatrizant, contribuind la vindecarea vergeturilor recent formate si a vanatailor.
In produsele de ingrijire a parului, contribuie la mentinerea sanatatii scalpului, calmeaza iritatiile si omoara paduchii.
3. Utilizare internă
Uleiurile esențiale sunt lichide concentrate, care conțin compuși aromați din plante. Acestea sunt „esențiale” în sensul în care poartă mirosul distinctiv al plantei din care a fost extras sau esența sa.
Uleiurile esențiale pentru uz intern sunt o soluție naturală pentru menținerea sănătății. Uleiul esențial conține principii active din planta din care s-a extras, cu un efect puternic și rapid.
Pentru uz intern, nu folositi nediluat. Nu folositi intern decat la recomandarea si supervizarea unui specialist.
Datorită concentraţiei mari în compuşi, nici măcar uleiul esenţial 100% pur nu se aplică pe piele nediluat.
Chiar dacă uleiul esenţial este pur 100%, totuşi aveţi grijă să nu depăşiţi doza maximă de 0.1-1 g/zi.
Informaţii generale privind utilizarea uleiurilor esențiale
Uleiurile esenţiale sunt produse concentrate care pot dăuna dacă nu sunt utilizate corespunzător.
Uleiurile esențiale nu trebuie utilizate nediluate pe piele. Utilizatorii experimentaţi şi practicienii în aromaterapie recomandă în anumite cazuri aplicare nediluată. Lavanda și Tea tree de exemplu sunt prezentate de către o serie de specialişti ca putând fi utilizate nediluat. Cu toate acestea, ar trebui evitată aplicarea nediluată fără supravegherea unui specialist, deoarece ar putea să apară la unele persoane reacţii severe.
Testul de toleranţă
Diverse uleiuri esențiale pot provoca sensibilizare sau reacţii alergice la unele persoane. Atunci când se utilizează pentru prima dată un ulei esențial, este recomandată efectuarea unui test de 24 ore cu un plasture. Puneţi o cantitate mică de ulei esenţial diluat 1% în ulei vegetal pe piele în zona antebrațului (în pliul interior al cotului) şi aplicați un plasture. Aşteptaţi 24 de ore pentru a vedea dacă există vreo formă de reacţie neplăcută (roşeaţă, mâncărime).
Utilizare în cosmetică
Diluția uzuală recomandată în general pentru uleiuri esențiale este de 0,5-2%. Se amestecă în unturi sau uleiuri vegetale, în creme, loţiuni, geluri sau baze cosmetice.
1 ml de ulei esențial înseamnă aproximativ 30 picături, depinde însă de vâscozitatea uleiului şi de tipul picurătorului, astfel cel mai sigur mod de dozare este seringa sau pipeta gradată.
Pentru săpunurile melt&pour dozajul uleiurilor esenţiale poate merge până la 4%, pentru parfumuri în bază de ulei sau alcool uleiurile esenţiale se pot adăuga în procent mult mai mare.
Pentru siguranţa utilizării uleiurilor esențiale:
- păstrați uleiurile esenţiale în sticle de culoare închisă, ferite de lumina soarelui şi închise etanș;
- nu aplicați în apropierea ochilor decât în diluţie mare (cca. 0,05-0,5%), nu aplicaţi pe răni deschise sau nediluat pe mucoase, în urechi;
- nu administrați pe cale orală decât uleiuri esenţiale adecvate pentru uz intern şi doar sub supravegherea unui specialist autorizat;
- este recomandată efectuarea unui test de toleranţă înainte de a aplica pe piele un ulei esențial încă neutilizat, pentru a vă asigura că nu există nicio reacție nedorită. Dacă apar iritații, stergeți zona afectată cu un ulei vegetal şi evitaţi utilizarea uleiului esenţial respectiv;
- unele uleiuri esenţiale sunt fotosensibilizante, cum ar fi cel de grapefruit, lămâie, mandarină sau portocală. Evitaţi expunerea pielii la soare timp de cel puţin 4 ore după aplicarea compoziţiilor ce conţin uleiuri fotosensibilizante;
- sarcina şi alăptarea - deși multe uleiuri esențiale sunt inofensive în această perioadă, este de preferat să se consulte medicul sau un aromaterapeut înainte de a folosi orice ulei esenţial în timpul sarcinii şi alăptării. În trimestrul I de sarcină se va evita utilizarea uleiurilor esenţiale.
- necesită precauţie aplicarea compoziţiilor ce conţin uleiuri esenţiale la copii. În general nu se recomandă folosirea lor la copiii de sub 3 ani, iar la copii mai mari compoziţiile pot conţine uleiuri esenţiale în concentraţie adecvată, pe baza indicaţiilor unui aromaterapeut;
- în cazul ingerării accidentale de ulei esential, a nu se provoca voma. Se administrează un pahar de lapte gras sau câteva linguri de ulei vegetal comestibil și se apelează la ajutor medical;
- nu lăsați nesupravegheate vaporizatoarele, candela sau arzătoarele aromatice, nu le așezați în apropierea materialelor inflamabile (perdele, obiecte din lemn, îmbrăcăminte) și stingeți-le întotdeauna înainte de culcare sau părăsirea locaţiei;
- persoanele care suferă de astm sau alergii respiratorii, vor evita inhalarea directă a uleiurilor esenţiale;
- unele uleiuri esenţiale ar trebui evitate de către persoanele ce suferă de epilepsie sau alte afecţiuni grave;
- nu înlocuiţi tratamentele prescrise de personalul medical cu utilizarea uleiurilor esenţiale. Dacă vă aflaţi sub tratament medicamentos sau homeopatic, consultaţi-vă medicul curant înainte de utilizarea uleiurilor esenţiale;
- nu lăsaţi uleiurile esențiale la vederea şi îndemâna copiilor. Pentru siguranţă, nu îndepărtaţi picurătorul din sticluţa cu ulei esenţial.
Informaţiile disponibile pe site-ul nostru despre uleiurile esenţiale sunt puse la dispoziţia dumneavoastră cu titlu informativ. Acestea sunt alcătuite pe baza sintezei literaturii de specialitate şi a documentaţiei de la producători, nu ne angajează responsabilitatea şi nu constituie informaţii medicale.
Ulei esential de Musetel Roman