







Descriere
Seminte bio pentru germeni de ridichi (30 g), seminte pentru obtinerea de germeni sau micro-verdeturi de ridichi, Kertimag
Cantitate: 30 g
Puterea de revitalizare a germenilor este cunoscută de la începutul vieții pe pământ. Efectele binefăcătoare asupra organismului sunt cunoscute de umanitate din cele mai vechi timpuri. Civilizațiile antice le apreciau foarte mult calitățile curative.
Germenii sunt alimente vii ce conțin esența plantei mature; vitalitatea provine din semințe, în care sunt strânse toate elementele nutritive necesare plantelor.
Germenii trebuie consumați proaspeți; valoarea lor nutrițională este mai mare în stare crudă, fiind preluată imediat de organism. Un singur germen are mai multă substanță activa decât planta matură. Au gust plăcut, caracteristic plantei mature, se pot consuma în sandvișuri, în salate, sucuri, creme etc.
Atât semințele germinate cât și lăstarii se pot consuma la orice masă, ca atare sau adăugați în salate sau alte preparate. Germenii au o mare concentrație de vitamine și enzime, au mare putere de detoxifiere, completează cerințele organismului de vitamine, enzime și minerale naturale. Prin aportul de fibre au efect diuretic, combat constipația, reduc colesterolul, sunt benefice în prevenirea și tratarea diabetului, a obezității etc.
Toate tipurile de germeni și lăstari stimulează activitatea sistemului imunitar, pentru că volumul fibrelor din semințe crește o dată cu germinația; ele accelerează digestia, asigură asimilareă nutrienților, ajută la distrugerea grăsimilor ineficiente din organism.
Sunt recomandați în alimentația copiilor, sunt benefici persoanelor aflate în convalescență, persoanelor care luptă cu kilogramele în plus, celor care fac eforturi mari, sportivilor și în general tuturor persoanelor care vor să-și mențină sănătatea.
Proprietatile germenilor de ridichi:
Germenii de ridichi sunt foarte sanatosi pentru organism si au devenit un produs foarte popular in ultimii ani. Ridichea este o planta utila pentru organism, continand multe elemente nutritive: vitamine (A, B1, B2, C, K, niacina) si minerale (potasiu, fier, sodiu, fosfor, magneziu, zinc si calciu), toate foarte importante pentru sanatatea organismului.
Germenii de ridiche au mai multe vitamine decat semintele, datorita procesului de germinare. Astfel ei ajung sa aiba de 4 ori mai multa vitamina A comparativ cu laptele, de 10 ori mai mult calciu fata de cartofi, de 29 de ori mai multa vitamina C decat laptele. Foarte importat este sa fie tinuti la frigider, deoarece se ofilesc foarte repede, se degradeaza si devin lipiciosi.
Avantajul germenilor de ridiche este ca pot fi consumati in cantitate moderata si de persoanele care au o sensibilitate la stomac si care nu pot manca ridichea ca atare pentru ca le produce o stare de disconfort. Din acest punct de vedere, germenii de ridiche au un efect mai bland asupra stomacului, insa nu trebuie niciodata exagerat in ceea ce priveste cantitatea zilnica ingerata.
In primul rand se remarca prin efectul antiseptic si antibiotic. Astfel se pot folosi in tratamentul unor afectiuni respiratorii cum sunt sinuzita, astmul, raceala, tusea si alte tipuri de infectii de la nivelul cailor respiratorii.
La nivelul stomacului germenii de ridiche au efect de stopare a procesului de putrefactie a alimentelor care nu au fost digerate complet. De asemenea elimina viermii intestinali si toxinele din intestine.
Cei care au probleme cu circulatia sangelui pot face o cura cu germeni de ridiche, deoarece acestia ajuta la normalizarea acesteia, curata sangele si previne bolile articulare.
Efectul de detoxifiere al germenilor de ridiche se manifesta si asupra ficatului, rinichilor si vezicii urinare. Mai mult decat atat, germenii de ridiche elimina nisipul si pietrele de la rinichi si fiere, efectul lor este extraordinar asupra acestor organe si de asemenea si procesul de vindecare este accentuat.
In gastronomie germenii pot fi consumati in salate si supe si sunt considerati o delicatesa. Germenii de ridiche au gust usor iute. Pot fi consumati in stare cruda sau fiarta. Sunt ideali in prepararea salatelor sau adaugati in iaurturi, branzeturi sau miere.
Germenii sunt o opțiune excelentă în timpul lunilor de iarnă, atunci când legumele și fructele proaspete nu sunt de sezon.
Mod de preparare:
Se pun 1-2 linguri de seminte intr-o sita, se clatesc cu apa proaspata si se intind uniform pe farfurie. Se pastreaza la o temperatura de 20 grade C intr-un loc luminat, dar ferit de soare direct.
Se clatesc zilnic cu apa proaspata.
Excesul de apa se indeparteaza, pentru a preveni putrezirea semintelor!
In 3-7 zile germenii sunt gata pentru consum. Se pot pastra timp de o saptamana in frigider.
Din aceste seminte se pot prepara si micro-verdeturi, care au deja formate primele frunze adevarate.