







Descriere
Seminte bio pentru germeni de mustar (50 g), seminte pentru obtinerea de germeni sau micro-verdeturi de mustar, Kertimag
Cantitate: 50 g
Puterea de revitalizare a germenilor este cunoscută de la începutul vieții pe pământ. Efectele binefăcătoare asupra organismului sunt cunoscute de umanitate din cele mai vechi timpuri. Civilizațiile antice le apreciau foarte mult calitățile curative.
Germenii sunt alimente vii ce conțin esența plantei mature; vitalitatea provine din semințe, în care sunt strânse toate elementele nutritive necesare plantelor.
Germenii trebuie consumați proaspeți; valoarea lor nutrițională este mai mare în stare crudă, fiind preluată imediat de organism. Un singur germen are mai multă substanță activa decât planta matură. Au gust plăcut, caracteristic plantei mature, se pot consuma în sandvișuri, în salate, sucuri, creme etc.
Atât semințele germinate cât și lăstarii se pot consuma la orice masă, ca atare sau adăugați în salate sau alte preparate. Germenii au o mare concentrație de vitamine și enzime, au mare putere de detoxifiere, completează cerințele organismului de vitamine, enzime și minerale naturale. Prin aportul de fibre au efect diuretic, combat constipația, reduc colesterolul, sunt benefice în prevenirea și tratarea diabetului, a obezității etc.
Toate tipurile de germeni și lăstari stimulează activitatea sistemului imunitar, pentru că volumul fibrelor din semințe crește o dată cu germinația; ele accelerează digestia, asigură asimilareă nutrienților, ajută la distrugerea grăsimilor ineficiente din organism.
Sunt recomandați în alimentația copiilor, sunt benefici persoanelor aflate în convalescență, persoanelor care luptă cu kilogramele în plus, celor care fac eforturi mari, sportivilor și în general tuturor persoanelor care vor să-și mențină sănătatea.
PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATILE GERMENILOR DE MUSTAR:
Semințele de mustar sunt bogate în vitamine: A, C, complexul de vitamine B - B1, B2, B12, enzime, proteine, clorofilă, minerale - calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, fier, siliciu.
Concentrația acestor substanțe active din semințele de muștar crește în urma procesului de germinare - concentrația vitaminei B 12 se mărește de câteva ori, concentrația de enzime crește de aprox. 20 de ori.
Proprietățile germenilor de mustar sunt cunoscute de mii de ani în medicina chinezească, ei sunt considerațienergia vieții și sunt consumați pentru revitalizarea corpului și a minții.
- ajută în combaterea bolilor de piele,
- ajută la regenerarea florei intestinale, în cazuri de convalescență și la refacerea organismului,
- cresc pofta de mâncare, sunt ideali pentru persoanele anemice fără pofta de mâncare,
- întăresc sistemul imunitar,
- combat astenia de primăvară,
- sunt benefici în stări de slăbiciune și depresie,
- sunt eficienți pentru combaterea afecțiunilor digestive,
- balonare, gastrită, constipație, colită,
- ajută la detoxifierea ficatului și a rinichilor,
- ajută la detoxifierea corpului,
- ajută la prevenirea tumorilor,
- stimulează circulația sanguină,
- au proprietăți antivirale, antiinflamatorii și de revitalizare,
- stimulează transpirația, reduc febra și vindeca răceala și gripa,
- sunt eficienți în reducerea trigliceridelor și a colesterolului rău din organism,
- au efect deparazitar - sunt eficienți în combaterea viermilor intestinali,
- conțin o enzimă specială, care ajută la dezvoltarea placentei în timpul sarcinii; se recomandă pentru consum în timpul sarcinii numai câteva fire pe zi, cu acordul medicului.
In gastronomie germenii pot fi consumati in salate si supe si sunt considerati o delicatesa. Germenii de mustar au gust iute. Pot fi consumati in stare cruda sau fiarta. Sunt ideali in prepararea salatelor sau adaugati in iaurturi, branzeturi sau miere.
Germenii sunt o opțiune excelentă în timpul lunilor de iarnă, atunci când legumele și fructele proaspete nu sunt de sezon.
Mod de preparare:
Se pun 1-2 linguri de seminte intr-o sita, se clatesc cu apa proaspata si se intind uniform pe farfurie. Se pastreaza la o temperatura de 20 grade C intr-un loc luminat, dar ferit de soare direct.
Se clatesc zilnic cu apa proaspata.
Excesul de apa se indeparteaza, pentru a preveni putrezirea semintelor!
In 3-7 zile germenii sunt gata pentru consum. Se pot pastra timp de o saptamana in frigider.
Din aceste seminte se pot prepara si micro-verdeturi, care au deja formate primele frunze adevarate.