

Descriere
Seminte bio pentru germeni de mazare (60 g), seminte pentru obtinerea de germeni sau micro-verdeturi de mazare, Kertimag
Cantitate: 60 g
Puterea de revitalizare a germenilor este cunoscută de la începutul vieții pe pământ. Efectele binefăcătoare asupra organismului sunt cunoscute de umanitate din cele mai vechi timpuri. Civilizațiile antice le apreciau foarte mult calitățile curative.
Germenii sunt alimente vii ce conțin esența plantei mature; vitalitatea provine din semințe, în care sunt strânse toate elementele nutritive necesare plantelor.
Germenii trebuie consumați proaspeți; valoarea lor nutrițională este mai mare în stare crudă, fiind preluată imediat de organism. Un singur germen are mai multă substanță activa decât planta matură. Au gust plăcut, caracteristic plantei mature, se pot consuma în sandvișuri, în salate, sucuri, creme etc.
Atât semințele germinate cât și lăstarii se pot consuma la orice masă, ca atare sau adăugați în salate sau alte preparate. Germenii au o mare concentrație de vitamine și enzime, au mare putere de detoxifiere, completează cerințele organismului de vitamine, enzime și minerale naturale. Prin aportul de fibre au efect diuretic, combat constipația, reduc colesterolul, sunt benefice în prevenirea și tratarea diabetului, a obezității etc.
Toate tipurile de germeni și lăstari stimulează activitatea sistemului imunitar, pentru că volumul fibrelor din semințe crește o dată cu germinația; ele accelerează digestia, asigură asimilareă nutrienților, ajută la distrugerea grăsimilor ineficiente din organism.
Sunt recomandați în alimentația copiilor, sunt benefici persoanelor aflate în convalescență, persoanelor care luptă cu kilogramele în plus, celor care fac eforturi mari, sportivilor și în general tuturor persoanelor care vor să-și mențină sănătatea.
Proprietatile germenilor de mazare:
- eliminarea substanțelor toxice din organism
- refacerea microflorei intestinale normale
- efect de întinerire asupra organismului
- scăderea nivelului de zahăr din sânge
- prevenirea anemiei și a bolilor cardiovasculare
- reducerea cantității de colesterol.
Folosirea lastarilor de mazăre pentru hrana copiilor aduce un aport de nutrienti in organism, proteine și vitamine, fibre vegetale pentru a elimina constipația. Vârsta și sănătatea copilului trebuie luate în considerare si trebuie consultat un medic pediatru cu privire la introducerea semințelor germinate în dietă.
Conținutul de vitamine C, A, D, K și grupa B din lastari este de câteva ori mai mare decât în legume și fructe și totuși unii medici sfătuiesc să se limiteze utilizarea lastarilor la copiii sub 12 ani.
Lastarii de mazare contin:
- inulina - insulină pe bază de plante care scade glicemia;
- aminoacizi - un material de construcție pentru toate țesuturile și organele corpului;
- substanțe care au activitate antitumorală;
- fibre care curăță intestinele hrănesc microflora benefică.
Contraindicatii ale germenilor de mazare:
- Nu este recomandat să mănânci germeni de mazare in caz de gastrită acută, nefrită și inflamație a intestinului gros (colită).
- Compușii purini, care sunt bogați în lastarii de mazăre, sunt dăunători sănătății în caz de gută și urolitiază.
- Nu se conconsuma lastari de mazare in caz de ulcer.
- Poate aparea un efect de balonare intestinala, mai ales atunci când se utilizează semințe de mazăre germinate în combinație cu produse lactate.
Lastarii fragezi de mazare sunt dulci, crocanti si foarte gustosi in salate.
Mod de cultivare:
Se umple cu pamant pana la jumatate o ladita sau o tava. Se imprastie semintele de mazare deasupra solului, se acopera cu pamant si se uda. Nu se uda exagerat; se lasa o umezeala moderata a pamantului! Se aseaza ladita la loc insorit langa geam.
Utilizare:
Dupa 10-12 zile lastarii pot fi taiati daca ajung la aproximativ 10 cm lungime. Se taie cu o foarfeca, la 5 cm deasupra solului.
Ladita nu se goleste dupa taiere, deoarece mazarea rasare si a doua oara.