







Descriere
Seminte bio pentru germeni de creson (30 g), seminte pentru obtinerea de germeni sau micro-verdeturi de creson, Kertimag
Cantitate: 30 g
Germenii de creson contin vitamine si minerale in concentratie mare, de aceea valoarea lor nutritiva este importanta.
Vitamina C se gaseste din abundenta in germenii de creson, aproximativ 115 mg la 100 g planta. De asemenea carotenul este in cantitate mare. Germenii de creson contin si alte vitamine importante: vitamina E, P, PP, K si B.
Proteinele sunt si ele din abundenta, dar si mineralele (mai ales potasiu, fier si calciu).
Mai mult decat atat, germenii de creson contin ribolflavina, iod, fosfati, substante flavonoide, tiamina, carbohidrati, uleiuri esentiale, rutin, substante antihistaminice.
Germenii de creson au proprietati vindecatoare, expectorante, diuretice, tonice, antidepresive, antioxidante, antiinflamatoare si antisclerotice. Sunt recomandati pentrudetoxifierea organismului in perioada lunilor de primavara. Au un efect bun asupra tractului gastro-intestinal, imbunatatesc digestia, normalizeaza tensiunea arteriala, previn bolile oculare (mai ales cataracta) si reduc riscul de cancer.
Germenii de creson vindeca anemia, curata sangele, ajuta la oxigenarea si producerea acestuia datorita continutului ridicat de fier. Donatorilor de sange le este recomandata o cura cu germeni de creson, pentru ca ajuta la formarea sangelui.
Prin consumul de germeni de creson se pot preveni bolile cardiovasculare si chiar infarctul miocardic. De asemenea se previn bolile gastrointestinale, bolile respiratorii, insomnia, litiaza biliara, anemia, durerile create de inflamatiile articulatiilor. Datorita substantelor antihistaminice, astfel de germeni ajuta la vindecarea afectiunilor pielii.
Germenii de creson au efect benefic asupra sistemului imunitar si functiilor inimii.
Datorita continutului de vitamine si mai ales de vitamina E, germenii de creson incetinesc imbatranirea prematura a organismului, combat anemia de primavara, revitalizeaza corpul si mintea.
Enzimele din germenii de creson sunt benefice pentru ficat. Iodul si sulful imbunatatesc activitatea glandei tiroide, dar si pe cea a celulelor nervoase.
In gastronomie germenii de creson pot fi consumati in salate si supe si sunt considerati o delicatesa. Germenii de creson au gustul usor iute si amarui. Pot fi consumati in stare cruda sau fiarta. Sunt ideali in prepararea salatelor sau adaugati in iaurturi, branzeturi sau miere.
Germenii sunt o opțiune excelentă în timpul lunilor de iarnă, atunci când legumele și fructele proaspete nu sunt de sezon.
Mod de preparare:
Se pun 1-2 linguri de seminte intr-o sita, se clatesc cu apa proaspata si se intind uniform pe farfurie. Se pastreaza la o temperatura de 20 grade C intr-un loc luminat, dar ferit de soare direct.
Se clatesc zilnic cu apa proaspata.
Excesul de apa se indeparteaza, pentru a preveni putrezirea semintelor!
In 3-7 zile germenii sunt gata pentru consum. Se pot pastra timp de o saptamana in frigider.
Din aceste seminte se pot prepara si micro-verdeturi, care au deja formate primele frunze adevarate.