Descriere
Planta leguminoasa anuala care ajunge pana la 50 cm inaltime si formeaza pastai lungi care contin 10-20 seminte de culoare bej-maro. Inainte de utilizare semintele se usuca si se coc putin in cuptor.
Ambalaj: 180 seminte (3 gr)
Acestea au o aroma puternica, macinate sunt ingredientul principal al sarii mixte (amestec de piper, boia, sare, etc.- tipic bulgaresc) . Frunzele sale se folosesc deasemenea pentru a da gust diferitelor mancaruri si pentru pregatirea de salamuri, carnati, etc. Ca planta medicinala are o actiune antiseptica puternica, vindeca bronsitele si probleme ale tractului digestiv. Stimuleaza puterea organismului, miscoreaza nivelul de zahar in sange si cel de colesterol. Semintele se seamana primavara(martie) direct intr-un loc insorit dupa ce a trecut pericolul de inghet. Pastaile ingalbenite se culeg la sfarsitul verii si la inceputul toamnei. Perioada de vegetatie este de 140-150 zile.
Specificatii tehnice:
- Tipuri de productie din seminte
Generalitati:
- Ambalaj 180 seminte (3 gr)
- Plantare martie
- Recoltare incepand cu luna iulie
- Vegetatie 140-150 zile
- Numar de seminte per 1 gr (60 seminte)
SCHINDÚF s. m. 1. Specie de cimbrișor cu tulpina în patru muchii, cu frunzele acoperite cu peri aspri și cu florile dispuse în capitule; crește prin poieni și pe marginea pădurilor (Thymus Chamaedrys). 2. Plantă erbacee din familia leguminoaselor, întrebuințată ca nutreț pentru vite, în bucătărie ca condiment, și în medicină pentru proprietățile ei tonice, emoliente și laxative (Trigonella Foenum graecum). Gospodinele țin foarte mult ca... să samene și sămînță de schinduf, care miroase foarte frumos. PAMFILE, A. R. 105