Descriere
Salvie planta medicinala - seminte pentru cultivare salvie pentru o sanatate puternica
Salvie, o planta medicinala cu radacini perene si parte exterioara anuala, care atinge o inaltime de 1,5 metri. Se seamana toamna in septembrie-octombrie sau primavara in februarie-martie la o adancime de 2-3 cm. Se utilizeaza ca planta medicinala, precum si ca condiment. Frunzele si florile se culeg in orele racoroase ale zilei.
Ambalaj: 120 seminte (1 gr)
Perioada de insamantare:februarie-mai sau toamna: septembrie-octombrie.
Specificatii tehnice:
- Adancime 2-3 cm
- Insamantat incepand cu luna februarie-mai, septembrie-octombrie
- Tipuri de productie din seminte, din rasad
Generalitati:
- Plantare februarie-mai, octombrie
- Recoltare iunie-septembrie
- Vegetatie 120 zile
Dupa ce ati cultivat salvia, aceasta poate fi folosita in urmatoarele tratamente:
Tratament pe baza de salvie:
Salvia (Salvia officinalis). Salvia este o planta medicinala, ce se dezvolta pe campii si povarnisuri.
Cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru efectele ei tamaduitoare, salvia este intrebuintata cu succes si in arta culinara, fiind o mirodenie foarte apreciata.
Denumirile populare ale salvei sunt: jale, jales, buruiana malcedului, salbie, salvie de campuri, salvie salbatica, serlai, salvir.
Salvia este recomandata in tratarea hipertensiunii arteriale, afectiunilor intestinelor si stomacului, ale maduvei spinarii, tremurului membrelor, inflamatiilor cailor respiratorii, oboselii fizice si psihice, nervozitatii, dar si in stimularea menstruatiei, calmarea ciclurilor menstruale dureroase, reechilibrarea sistemului neuroendocrin, diabet, astenie, febra, stres, tonus sexual scazut, afte, stomatite, ulceratii ale pielii, tuse, bronsita, abcese dentare, transpiratie (in special nocturna), obezitate, celulita.
Ceaiul de salvie este un remediu eficient in atacurile pe apoplexie, asupra paraliziilor, ficatului afectat de boala, balonarilor, trateaza colici, gastrite hipoacide, stomacuri atone, dischinezie biliara.
Ca uz extern, ceaiul de salvie este recomandat in boli de gat (amigdalita), abcese dentare, inflamatii ale cavitatii bucale.
O alta recomandare a ceaiului este in tratarea frigiditatii. Se beau patru cani de ceai pe zi, cate una dupa fiecare masa principala, dar de asemenea si spalaturile si dusurile cu acest ceai sunt recomandate in acest caz.
Tratamente naturale cu salvie:
Femeilor care au probleme ale organelor pelviene li se recomanda bai de sezut cu salvie. In acest sens, peste noapte se pun de doua ori, doua maini de frunze de planta, in apa rece la macerat. Urmatoarea zi, amestecul se incalzeste pana da in clocot, apoi se adauga in apa pentru baie. Se recomanda ca baia sa nu dureze mai mult de 20 de minute si apa sa depaseasca rinichii.
Daca pacientul acuza oboseala fizica si psihica, nervozitate, stres, bronsita, febra, celulita, menstre neregulate, transpiratie, se recomanda a se lua sub forma de capsule pulberea preparata din frunze uscate de salvie.
Gargarismele cu ceai de salvie de patru-cinci ori pe zi constituie un remediu in eliminarea mirosului neplacut al gurii.
Barbatii care au probleme de sterilitate si impotenta, pot folosi ca tratament ceaiul din frunze de salvie, care se va utiliza prin masaj energic pe noada. De asemenea pentru tratarea sterilitatii se beau doua cani pe zi din ceai din flori de salvie maruntite.
Otetul de salvie este recomandat sub forma de frictiuni pentru persoanele bolnave o buna perioada de timp.
Denumirea latină a acestei plante provine de la cuvântul “salvere”, care înseamnă a salva. Aceasta, deoarece planta are multiple utilizări medicinale, consemnate de către savanți încă din Antichitate. Nu sunt ușor de decelat cele mai importante calități medicinale ale uleiului de salvie, care deopotrivă acționează la nivelul psihicului și sistemului nervos, dar și la nivelul principalelor sisteme și organe din corp. Este unul dintre cele mai bune tonice digestive cunoscute, distruge ciupercile parazite, combate dezvoltarea formațiunilor tumorale (se folosește adesea în combinațiile uleiului de tămâie), are efect reîntineritor intern și extern. Uleiul volatil de salvie este extras din frunzele și tulpinile înflorite proaspăt culese, având o aromă amar-astringentă, cu o notă camforată. Cercetările științifice despre salvie și efectele sale asupra organismului uman sunt de ordinul sutelor și se referă mai ales la influența asupra digestiei, sistemului endocrin și articular. Pe de altă parte, cercetări de ultimă oră indică efecte cu adevărat importante ale acestui produs vegetal în domenii “fierbinți” ale medicinei. De pildă, un studiu făcut pe corona-virus SARS [1], recoltat de la un pacient infectat, spitalizat în Frankfurt, a arătat că uleiul de salvie inhibă replicarea și afectează viabilitatea acestui microorganism. Conform observațiilor de laborator, este posibil ca terpenele din uleiul volatil de salvie să distrugă structura proteică a microorganismelor virale. Rămânând în sfera agresiunilor microbiene, s-a observat o influența a uleiului de salvie în gestionarea proceselor inflamatorii conexe cu acestea. Într-un studiu german, au fost observate nu mai puțin de patru componente aromatice ale salvie cu efect asupra țesutului inflamat.
Cum prevenim infectarea prin inhalarea de picături de salivă
Pentru a preveni inhalarea de picături de salivă infectată, singura soluție este purtarea corectă a unei măști chirurgicale. Procentul de protecție crește foarte mult atunci când pe masca respectivă sunt dispersate uleiuri esențiale cu acțiune demonstrată științific de combatere a corona-virusului. O astfel de substanță cu acțiune anti-coronavirus demonstrată este uleiul volatil integral din planta salvie, pus pe masca de protecție (1-2 picături din 30 în 30 de minute). Salvia conține terpene care s-au dovedit extrem de active contra Coronavirus ce produce SARS (cu o patogenitate mai mare decât Covid-19) prelevat din secreția unui pacient spitalizat la un spital din Frankfurt.
Uleiuri Esentiale & Apa Florala Bio
Alte produse de interes:
Uleiuri Esentiale & Apa Florala Bio
Brand exclusivist BULINN
JÁLE2 s. f. Nume dat mai multor plante din familia labiatelor (Salvia); spec. mic arbust cu tulpina semilemnoasă, aromată, cu frunze opuse, cu flori albastre, violete, galbene sau albe, cultivat ca plantă ornamentală și medicinală, salvie (Salvia officinalis). – Din magh. zsálya.