

Descriere
Lobelia curgatoare mix (0.08 g), planta curgatoare superba cu flori in culori diferite, Horti Tops
Denumire oficiala: Lobelia erinus pendula
Denumire populara: Lobelia curgatoare
Flori: mix de culori
Ambalaj: 0,08 grame
Soiurile şi hibrizii noi de Lobelia se autocurăţă, au un caracter compact, înfloresc continuu din luna mai până toamna târziu şi ne oferă o gamă de culori şi nuanţe, pornind de la albastru închis, albastru cu ochi alb, mov cu ochi alb, alb pur, chiar şi violet, deci sunt destule resurse pentru compoziţii deosebite.
Lobelia a apărut în Europa în urmă cu câteva sute de ani, adusă din America Centrală şi America de Sud, iar numele provine de la botanistul de origine belgiană Matthias de Lobel, botanist ce a trăit intre anii 1538- 1616. Genul Lobelia este un gen de flori cu aproximativ 400 de specii, cu cele mai diverse întrebuinţări.
Hibrizii care ne interesează pe noi din punct de vedere ornamental, din gama Lobelia erinus, sunt foarte apreciaţi în cultură datorită varietăţii de culori şi a toleranţei la călduri excesive, chiar secetă. Se pretează la cultura în diverse straturi de flori şi la asocieri diverse, de asemeni în coşuri suspendate ce produc mereu o cascadă de flori care nu se decolorează, in culori bogate şi strălucitoare.
Expunere
Lobelia poate fi expusa în soare direct, pe balcoane sau terase. Ideal ar fi într-un loc unde să aibă după amiaza uşor umbrită.
Substratul de pământ
Este bine sa fie bogat în substanţe organice; lobelia iubeşte solurile fertile, un amestec de turbă cu mraniţă şi pământ de pădure la care se adauga 10 % nisip pentru un bun drenaj.
Apa
Menţineţi substratul umed, nu udaţi excesiv, dar nici să–l lăsaţi să se usuce. Se recomanda si pulverizarea pe frunze. Apa de ploaie sau apa dedurizată este cea mai bună alegere.
Fertilizare
În perioada de creştere aplicaţi un îngrăşământ pentru flori de balcon diluat în apa de udat o dată la 2 săptămâni. Din iulie puteţi reduce îngrăşarea suplimentară la o cadenţă de o dată pe lună.
Înmulţire
Prin seminţe şi butaşi. La noi cea mai largă metodă este prin seminţe. Semănaţi în luna februarie într-o jardinieră sau o tavă de semănat; cam după 14- 21 de zile ar trebui să răsară, apoi transplantaţi în ghiveci de 9 cm atunci când răsadul are 2- 3 frunze adevărate. Atenţie la semănat, seminţele fiind foarte mici acoperiţi-le cu un strat foarte fin de turbă.
În concluzie, pentru a vă bucura de forma lor compactă şi atrăgătoare menţineţi substratul umed, solul să fie în permanenţă bogat în substanţe organice iar dacă doriţi să obţineţi plante pentru a le cultiva în gradina dvs din seminţe, înarmaţi-vă cu multă răbdare pentru că au nevoie de minim 2 luni după ce au răsărit pentru a înflori.