Descriere
Jiffy 7 Pastile de turba pentru rasaduri de legume si flori - diametru 33 mm
Numar de bucati (pastile): 100 de pastile
Pastilele profesionale de turba Jiffy sunt destinate producerii rasadurilor de legume si flori, oferind cel mai bun procent de reusita.
Pastilele sunt confectionate din turba, puternic presata, sterilizata cu abur, si fertilizata cu toate macro si microelementele necesare unei bune dezvoltari a plantelor.
Diametrul pastilelor este de 33 de milimetrii, fiind astfel universale, pretandu-se pentru aproape orice cultura floricola sau legumicola.
Pastilele de 33 de milimetrii se vand intr-o cutie ce contine 2000 de pastile.
Pretul exprimat este per cutie.
AVANTAJELE FOLOSIRII PASTILELOR JIFFY:
- favorizeaza germinatia semintelor
- reduce pierderea de seminte
- scade pericolul de imbolnavire a rasadurilor
- recolta va fi mai timpurie
- radacinile se dezvolta mai rapid
- elimina socul de transplantare
- elimina deteriorea rasadurilor la transplantare
- perioada de producere a rasadurilor este redusa cu 6 - 10 zile fata de sistemul clasic
- elimina cheltuielile si lucrarile aferente sistemului clasic: fertilizarea, dezinfectarea si tratarea fitosanitara a substratului pentru producerea rasadurilor.
- elimina pericolul de ofilire in timpul datorita capacitatii turbei de a retine apa
Cum folosim pastilele Jiffy
In cele ce urmeaza, vom prezenta sumar modul de utilizare al pastilelor nutritive pentru germinare Jiffy. Ca fapt divers, acestea sunt confectionate din turba foarte bine presata, ce se expandeaza la contactul cu apa.
Deci, dupa achizitionare, pozitionam pastilele Jiffy intr-un recipient ce poate fi tava, lada, etc sau chiar in palete alveolare (aici trebuie avuta grija la dimensiuni). Pastilele se uda cu apa la temperatura camerei sau chiar usor calduta. In cateva minute se va observa expandarea acestora.
Dupa expandare, in locul prevazut pentru plasarea semintelor, se va aseza samanta pentru care dorim sa obtinem rasadul, acoperind usor cu turba deasupra. Pastilele se vor mentine mereu umede, evitandu-se uscarea completa a acestora.
Acum, tot ce ramane de facut, este plasarea rasadurilor in loc luminat, si asigurarea temperaturii optime de germinare, in conformitate cu fiecare specie in parte.