Ardei Capia Gras Gogosar Actualitate

FERMIER SEZON 2019-2020!

HIBRIZI DE ARDEI KAPIA, GRAS SI GOGOSAR CU CARE CUCERITI PIATA!


Seminte1.ro propune pentru sezonul 2020, o serie de hibrizi de ardei kapia, gras si gogosar nou intrati pe piata, sau deja consacrati, dar care vor maximiza profitul dumneavoastra, avand caracteristici remarcabile privind capacitatea de productie, calibrul fructelor si capacitati de legare continua, rezistenta la boli si aspect comercial, diferentiindu-se, in principal, prin calitate.

Totodata, campania inceputa in 2020, intitulata "Fermier Sezon 2019-2020". La hibrizii de ardei recomandati mai jos, s-au adaugat o serie de descrieri dinamice, in care sunt prezentate mai pe larg caracteristicile fiecaruia, dar si poze din diferse stadii de productie. Cele mai reprezentative descrieri sunt la ardeiul kapia Hisarska (de Hisar), Urehce de Elefant, Plovdivska (de Plovdiv) Ivaylovska cu crestere nedeterminata si Kaptur F1, si la gogosarul Bucur, Bihar F1 si Rotund Bulgaresc.

 

Structura prezentarii este pe 4 categorii principale, cu recomandarile de rigoare de ardei kapia, gras si gogosar, pentru fiecare categorie in parte veti descoperi informatiile de baza. 


1. Seminte de ardei kapia, noutati, soiuri si hibrizi noi si consacrati


Seminte de ardei kapia Hisarska (de Hisar)Ardei Capia Hisarska (Kapia de Hisar) este un soi semitimpuriu cu randament foarte mare, planta fiind foarte vitala.Fructele atarna, foarte mari in forma de con, late de 9-11 cm la capacel, avand lungimea de 18-22/24 de cm, cu doua laturi, este foarte carnos, forma acestuia este dreapta si frumoasa, greutatea medie a fructului fiind de 180-250 gr, ajungand pana la 300 gr. Recomandat pentru cultura în câmp si în spatii protejate, sere si solarii. In maturitate tehnica culoarea ardeiului este verde inchis, iar in maturitate botanica culoarea este rosu aprins. Se cultiva in randuri 70/15-20 cm. Pericarpul are grosimea de 6-7 mm, fiind foarte dulce. Da un randamen mare de peste 6 tone la 10 ari, fiind rezistent la caldurile de vara. Este rezistenta la putregai . Capia de Hisar este potrivita pentru copt si marinare.


Seminte de ardei kapia Ivaylovska cu crestere nedeterminata


Ivaylovska Capia este un soi de ardei capia bulgaresc, cu crestere nedeterminata, fiind semitimpuriu, destinat cultivarii pe camp deschis. Fructele sunt de tip Capia, suspendate, lingi spre foarte lungi, late cu invar, bine colorate, lucioase cu suprafata neteda, Varful este drept sau se termina cu carlig. Soiul se distinge printr-o productie ridicata, caracterisitic imbunatatite - lungime, diametru in baz, grosime a pericarpei si greutatea media a fructului. Potrivit pentru consum proaspat si prelucrare - coacere, conservare in marinata, zacusca si altele. Producator: Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură “Maritsa” din Plovdiv, Bulgaria


Seminte de ardei kapia de Plovdiv (Plovdivska)

Soiul Caipa de Plovdiv este semitimpuriu. Inaltimea plantelor este in medie de 60-65 de cm cu vitalitate crescuta. Frctele atarna avand forma de Kapia cu o latime la nivelul capacelului de 9-10 cm si o lungime de 20 de cm. In faza maturitate tehnica fructele au culoare de verde deschis, iar in maturitatea botanica au culoarea rosu aprins stralucitor. Pericarpul este dulce, cu o grosime de 5/6 mm. Se cultiva prin rasaduri, in randuri, dupa schema 70 / 15-20 cm. Pe soluri bogate soiul este foarte productiv: 5-6 tone/10 ari. Plantele sunt foarte tolerantela caldura verii si sunt rezistente la boli.


In segmentul de ardei kapia, Seminis ramane principalul furnizor al pietei, varietatea Kaptur F1 fiind deja arhi-cunoscuta in toate zonele de cultivare ale ardeiului. Pe langa acesta, compania a introdus anul trecut varietatile Ariadni F1 si Kapro F1, varietati ce vin in ajutorul cultivatorilor ce au nevoie la rezistente mai bune la boli (varietatea Kapro F1 are rezistenta intermediara la virusul petelor de bronz iar varietatea Ariadni F1 tolereaza mult mai bine caldurile din vara, comparativ cu alti hibrizi). 


Seminte de ardei Kaptur F1 - Seminis

Ardeiul Kaptur F1 este preferatul pietei si al cultivatorilor, consolidandu-si in sezonul 2015 pozitia de lider pe piata hibrizilor de ardei kapia din Romania. Practic, Kaptur F1 este o varietate ce se poate cultiva atat in spatii protejate, cat si in camp deschis.

Fructul la ardeiul Kaptur F1 arata exact ca o ureche de elefant (de altfel, hibridul a fost obtinut din incurcisari realizate cu material genetic din zona Serbiei). Lungimea ajunge la 18-20 de centimetrii, de o culoare rosie intensa si cu pulpa de 6-7 mm.


Hibridul are avantajul unei tolerante incredibile la conditii mai putin favorabile. De aceea, ardeii kapia Kaptur F1 se pot cultiva cu succes si in culturile protejate, pentru productii timpurii. 

Pe site-ul Seminte1.eu, puteti gasi seminte de ardei kapia Kaptur F1, atat la plicuri de cate 500 de seminte, cat si la plicuri de cate 100 de seminte. 


Extaza - 5 gr - Seminte Ardei Capia Extratimpuriu de la Superior Serbia Extaza


Extaza este un soi de ardei foarte timpuriu, ale carui fructe sunt lungi. Este destinat pentru cultivarea in sere si in camp deschis. Fructele au lungimea de 25-30 cm, au gust excelent si dulce. In sere, plantele cresc si pana la 170 cm in inaltime.
Seminte de ardei Ariadni F1

Ariadni F1 este un nou tip de ardei kapia, introdus de Seminis la comercializare anul trecut. Ariadni F1 este propunerea Seminis pentru cultivatorii ce au probleme cu arsurile solare din perioada verii.

Spre deosebire de ardeiul Kaptur, Ariadni F1 face fructe initial verde - deschis, ce atrag mult mai greu soarele decat cele verde inchis. Un alt avantaj este reprezentat de faptul ca Ariadni F1 leaga destul de jos si prezinta brate foarte foarte puternice, oferind stabilitate plantei la actiunea vantului. Forma fructelor este relativ similara cu cea de la Kaptur, in 3 lobi, cu o lungime de 16- 18 centimetrii si o greutate medie de 160 - 180 de grame. 

In ceea ce priveste rezistenta la boli, hibridul Ariadni F1 are acelasi rezistente ca si Kaptur-ul. 
Ardeiul Ariadni F1 este disponibil pe site-ul Seminte1.eu la pachete de 500 de seminte.


Ardei Capia URECHE DE ELEFANT (SLONOVO UVO) - 25 gr - Seminte Ardei Capia Soi sarbesc Superior


Ardei kapia SLONOVO UVO (URECHE DE ELEFANT). Un ardei kapia dulce, mare si carnos care atarna pe planta si este recomandat pentru consum in stare proaspata si pentru industrializare. Culoarea fructului trece de la culoarea verde inchis la culoarea rosu, avand greutatea de 150-250 grame. Este foarte rezistent la boli asigurand productii de 50-60 tone la hectar in conditii optime. Perioada de vegetatie 130 zile. Insamantare:se insamanteaza in perioada 15 martie-20 aprilie la o adancime de 1-2 cm. Recoltare:august-octombrie.


Urechea Portocalie - 5 gr - Seminte de Ardei Capia culoare Portocalie de la Superior Serbia

Urechea portocalie este o varietate de Slonovo Uvo cu fructe tinere verzi, care se transformă în culoare portocalie. Acest soi este perfect pentru modul Olanda de comercializare a ambalajului "lumina de trafic". Fructele au un conținut ridicat de beta-caroten.


Ardei kapia FAMILIA - 2 gr - Seminte Ardei Capia Soi timpuriu si tarziu OPAL Bulgaria

Cu o productie de 3-4,5 tone la hectar, ardeiul kapia FAMILIA este unul dintre cele mai productive soiuri de ardei kapia. Este potrivit pentru a fi consumat in stare proaspata cat si pentru a fi conservat pentru lunile de iarna. Perioada de semanat:pentru productia timpurie se insamanteaza din februarie-martie,iar pentru productia tarzie din aprilie-mai. Perioada de vegetatie 105-110 zile.


Seminte de ardei Kapro F1

Kapro F1 este varietatea noua de ardei kapia, ameliorata de Seminis, pentru cultura in spatii protejate. Hibridul are o toleranta deosebita la temperaturile ridicate, oferind o buna legare in sere si solarii, chiar si in perioadele toride de vara. 

O alta caracteristica deosebita a ardeiului capia Kapro F1 este reprezentata de rezistenta la Virusul Petelor de Bronz, Kapro F1 fiind primul hibrid de ardei capia din gama Seminis, cu rezistenta intermediara la acest virus. 

Plantele sunt viguroase, cu foliaj aerist iar fructele de tipul unui capia standard, majoritatea in 2 lobi, de 140 - 160 de grame, cu 17 - 19 cm lungime si grosime a pulpei de 6-7 milimetrii. 2. Hibrizi de ardei gras pentru cultivarea in camp si solarii

Propunem o serie de varietati, printre cele mai de succes din sezonul trecut, varietati ce au dat stabilitate si productii constante, indiferent de conditiile de mediu la care au fost supuse. Printre varietatile recomandate, regasim hibrizi din gama Superior Seed Serbia, Seminis, Enza Zaden si Syngenta. 

Ardei Gras AMANDA - 10 gr - Seminte de Ardei Gras Soi timpuriu sarbesc Superior Seed Serbia

Amanda este un soi de ardei gras dulce de tip potop al carui varf este ascutit. Fructele sunt lungi, grele si carnoase, la inceput sunt de culoare alba pentru ca mai tarziu sa devina de culoare rosie. Acest soi de ardei este potrivit pentru productia timpurie si pentru consum in stare proaspata. Productivitate de aproximativ 60 tone la hectar, in conditiii optime si in camp deschis.Perioada de vegetatie 120 zile. Cantitate de seminte per plic: 1500 de seminte (10 gr)


Ardei gras Belladonna si Maradona, productii stabile pentru cultura din solar

Hibrizi deja consacrati, ardeii grasi propusi de Seminis ofera calitate si productii stabile, pe tot sezonul, reusind sa multumeasca pana si cel mai exigent consumator. 

Ardeiul Belladonna este ideal pentru productii extratimpurii, producand ardei in patru lobi, de culoare galben alb, foarte fermi, cu pulpa de 6-7 mm. Ardeii cantaresc 160 - 170 de grame in medie, insa pot ajunge si pana la 200 de grame. Hibridul se preteaza a fi cultivat si in camp deschis. Poza de mai sus, prezinta ardeii Belladonna, cultura in solar, in Serbia. 


Pentru cei ce doresc ardei mai mari, Maradona F1 este solutia ideala. Maradona F1 prezinta o planta compacta, generativa, ce produce lejer ardei de pana la 200 de grame. Aspectul la Maradonna F1 este usor mai "patratos" comparativ cu Belladonna F1.

Ardeii sunt foarte fermi, foarte grosi in pulpa, usor borcanati, de culoare galben-alb, ce devin ulterior galben lucios. Ardeiul Maradonna F1 se preteaza excelent culturilor din solarii din Romania, oferind productii sigure, constante, pe tot sezonul (crestere nedeterminata si legare continua) ce corespund si celor mai exigente cerinte de calitate. 


Hibridul de ardei gras Maradona F1 se comporta excelent si la cultura de camp. Poza prezentata este furnizata de reprezentatii Seminis Serbia si prezinta o cultura de ardei gras Maradona F1, in zona de camp, in apropierea localitatii Novi Sad.

Semintele de ardei gras Maradona F1 sunt disponibile pe site-ul seminte1.eute.ro, atat la ambalaje de 500 de seminte pe pachet, cat si la ambalaje de 100 seminte pe pachet. 


Ardei Gras BELINDA - 10 gr - Seminte de Ardei Gras Soi sarbesc Superior Seed Serbia

Belinda este un soi de ardei gras. Fructele sunt netede si lucioase, dand o nota de prospetime si frumusete. Pulpa este mare, suculenta, groasa, masa de 100-140 grame in camp liber si de 150-180 grame in sere. Productivitate inalta si rezistent la diferite boli.


Getic - 25 gr - Semintele Ardei Gras Getic Soi Timpuriu Tip Dolma Foarte Productiv de la 4 Agro

Soi foarte productiv, timpuriu de tip dolma potrivit pentru productie atat in solare cat si in exterior. Planta este foarte bine dezvoltata. Fructele sunt cu o forma usor alungita, cu 3-4 lobi, de culoare galben deschis iar la maturitate au culoarea rosie. Potrivit pentru consum proaspat. Semintele de ardei getic sunt produse in Romania.


Ducu – 1 gr – Seminte Ardei Gras Ducu Soi Semitimpuriu de la Mefim Agro

Seminte ardei gras DUCU – 1 gr – 150 de seminte
Ardeiul gras DUCU este un soi semitimpuriu care necesita de la răsărit pana la maturitate 94 zile. Fructul are formă trapezoidală in secţiune longitudinală şi circulară in sectiune transversală. Culoarea este galbenă la maturitatea de consum şi roşu strălucitor la cea fiziologică.
Greutatea medie a fructului este de 135 g, iar pulpa are grosimea de 4-5 mm. Lungimea fructului este de 11 cm, iar diametrul de 7 cm. Ardeiul gras DUCU este destinat atat consumului proaspăt cat şi industrializării. Asigură producţii medii de 40 t/ha in condiţii de camp irigat.
Numar de seminte/gram:150-200. Durata facultaţii germinative: 4-5 ani. Ardeiul gras DUCU se cultiva prin răsad.
Norma de seminţe la ha: 0,8-1 kg.


Simnic 7 - 1 gr - Seminte de ardei gras fruct fraged si suculent adaptabilitate ridicata la conditiile de mediu de la Mefim Agro

Soi semitardiv (răsărit-maturitate 97 zile). Este caracterizat de o adaptabilitate ridicată la condiţiile de mediu. La maturitatea de consum fructul are culoarea Gplbuie, iar la cea fiziologică este roşu strălucitor. Fructele sunt fragede şi suculente cu o compoziţie biochimică echilibrată. Greutatea fructului este de curca 125 g cu grosimea pulpei de 4-5 mm; lungimea este de 9-12 cm, iar diametrul de 6-7 cm. Este destinat consumului prospăt sau industrializării. În condiţiile de câmp irigat producţia medie este de 42 t/ha.

Numar de seminte de ardei gras per pachet : 150 de seminte (1 gram)

Soi semitardiv (răsărit-maturitate 97 zile). Este caracterizat de o adaptabilitate ridicată la condiţiile de mediu. La maturitatea de consum fructul are culoarea Gplbuie, iar la cea fiziologică este roşu strălucitor. Fructele sunt fragede şi suculente cu o compoziţie biochimică echilibrată. Greutatea fructului este de curca 125 g cu grosimea pulpei de 4-5 mm; lungimea este de 9-12 cm, iar diametrul de 6-7 cm. Este destinat consumului prospăt sau industrializării. În condiţiile de câmp irigat producţia medie este de 42 t/ha.

Ardeiul Gras Simnic 7 are o productivitate foarte buna, de aproximativ 42 t la hectar in conditii de camp irigat. Fructele au un gust bun si sunt apreciate de consumatori. Usor de cultivat si rezistent, acest soi de ardei este recomandat pentru ferme de toate marimile. Poate fi achizitionat in plicuri de 0,7 sau 50 de grame, avand 150, 200 de seminte intr-un gram.


Rezistenta la Virusul Petelor de Bronz? Atunci ardeiul Blancina F1 este solutia!


 

Ardeiul Blancina F1 este solutia propusa de Enza Zaden pentru cultivatorii ce doresc ardei gras cu rezistenta la Virusul Petelor de Bronz (TSWV). Hibridul a fost testat in sezonul 2015 in Romania iar cultivatorii au fost extrem de multumiti de calitatile si capacitatea de productie a acestuia. 

Practic, ardeii Blancina sunt ardei de forma Blocky, in 4 muchii, ce au o uniformitate deosebita (greutati in jur de 180 - 200 de grame).

Hibridul a dovedit o capacitate excelenta de legare, o timpurietate foarte buna, si un aspect placut al fructului. De asemenea, rezistenta la TSWV il face si mai atractiv pentru fermieri. 

Pozele prezentate, atat cea de sus, cat si cea de jos, sunt furnizate de reprezentantii Enza Zaden Romania si au fost facute in comuna Izbiceni. 


 

Raport ideal calitate/pret? Rentabilitate in cultura de camp? Barbie F1 si Irene F1 sunt hibrizii pe care te poti baza


Barbie F1 este probabil cel mai vandut hibrid de ardei gras din Romania. Hibridul prezinta o multitudine de calitati, fiind, in principal, un hibrid foarte flexibil, usor de crescut, fara sensibilitati la anume programe de fertilizare. 

Asadar, adaptabilitatea buna, capacitatea de productie ridicata, aspectul deosebit al ardeiului (160 - 200 grame), il propulseaza in top. De asemenea, hibridul are un comportament exemplar, atat in cultura de camp, cat si in cultura din sere si solarii. 


Barbie F1 reprezinta asadar alegerea ideala, hibridul avand si un pret foarte competitiv pe piata. Forma excelenta, capacitatea de legare continua, pachetul de rezistente bun, il recomanda ca fiind alegerea ideala pentru orice sezon. 

Irene F1, pe de alta parte, este propunerea din gama Enza Zaden, cu o flexibilitate similara cu cea a hibridului Barbie F1. Fructul ardeiului Irene F1 prezinta o culoare galben-verzuie, cu forma usor alungita. Greutatea fructului este undeva la 150 - 200 de grame, avantajul la acest hibrid fiind rezistenta intermediara la virusul petelor de bronz. 

La maturitate, hibridul se coloreaza in rosu-aprins, ca in poza de mai jos.
Solutii actuale pentru ardeiul tip "Potop"!


Lotta F1 este un hibrid de ardei gras, pe tip "Potop" (forma conica, 3 lobi), ce se preteaza atat cultivarii in sere si solarii, cat si in camp deschis. 

Hibridul prezinta un pachet de rezistente bun, si este, cu siguranta, cea mai buna solutie pentru fermierii ce au nevoie de ardei gras conic. 

Prezinta un pachet de rezistente bun. Fructul devine rosu la maturitatea fiziologica.

Ardei gras rosu pe tip California! Doua solutii viabile ce garanteaza succesul.

Red Knight F1

Red Knight F1 este hibridul recomandat de Seminte1.eu pentru cultivatorii ce doresc cultivarea de hibrizi de ardei gras rosii. Red Knight produce ardei uriasi, de 200 - 300 de grame (chiar depaseste aceasta greutate), foarte grosi in pulpa, cu coacere timpurie, din verde inchis, in rosu aprins. Hibridul se poate cultiva atat in sere, cat si in camp deschis. Are un pachet excelent de rezistente si capacitate de legare continua (de primavara si pana toamna tarziu). 


Soi California Wonder – 100 gr – Seminte de Ardei Gras Fructe Mari California Wonder

Ardei gras CALIFORNIA WONDER

Un soi european traditional, potrivit pentru cultivare timpurie. Fructele sunt mari, de culoare rosu intens gasindu-se in stare tehnica de coacere si ajung la o lungime de 8-10 cm. Se disting prin partea sa carnoasa, care este foarte aromata si cu gust extraordinar.Potrivit pentru consum in stare proaspata si prelucrare.Perioada de vegetatie 90-100 zile.
Gogosari pentru camp si solar!

In ceea ce priveste gogosarii, Seminte1.eu propune o serie de hibrizi ce s-au remarcat in acest sezon prin capacitati de productie ridicate. Asadar, pe langa deja cunoscutul Kabala F1, destinat in special cultivatorilor ce doresc gogosari cu fruct mare (peste 200 de grame), recomandam gogosarii Gogomax F1, hibrid nou, introdus de Seminis si Bihar F1, hibrid deja cunoscut pe piata din Romania.

Bihar F1 se prezinta ca un hibrid timpuriu, caracterizat de o capacitate de productie uimitoare. Hibridul are punct pistilar inchis, asa incat nu este sensibil la mucegairea interioara.

Planta are crestere nedeterminata si produce fructe de 160 - 200 de grame, in patru muchii, de culoare rosie - inchisa. Cultivat in solar, fructul gogosarului Bihar F1 urca lejer la 300 de grame. 


Legarea la Bihar F1 este foarte aproape de sol, oferind plantei o rezistenta in plus la frangere si la rupere.. 


Gogosar Rotund Bulgaresc - 50 gr - Seminte Ardei Gogosar Rotund Bulgaresc Opal

Soi de ardei mediu-timpuriu si tarziu, foarte productiv de tip gogosari.Potrivit pentru marinat si obtinerea de muraturi.Fructele sunt suspendate, mari, in forma de rosie, cu diametrul de 8-11 cm,cu greutatea medie de 90-100g.Pulpa este frageda, dulce si zemoasa,cu grosimea de 5-7 mm.Perioada de vegetatie 115-120 de zile.

Pentru productia timpurie, insamantarea se face din 01-15 februarie,pentru cea medie din 01-20 martie,iar pentru cea tarzie incepand din 01-15 aprilie,la o adancime de 2-3 cm.


Ardei Gogosar Neted - 10 gr – Seminte Ardei Gogosar Rotund Neted de la Opal Bulgaria

Soiul este potrivit pentru cultivare semitimpurie si tardiva, potrivit pentru consum in stare proaspata si pentru conservare. Pulpa este frageda, dulce si zemoasa, avnd suprafata neteda, nesegmentata. Greutatea medie a fructului este de 80 – 100 de garme. Norma de insamantare: 150-180 de grame la 10 ari..Randament mediu: 3-4 tone pe 10 ari


ARDEI BUCUR - GOGOSAR GIGANT BUCUR Ardei GOGOSAR GIGANT - 100 gr - Seminte de Ardei GOGOSAR GIGANT Bucur de la patru Agro 4 Agro

Soi timpuriu foarte productiv de ardei tip gogosar potrivit pentru productie atat in solar cat si in exterior. Planta compacta,viguroasa, bine acoperita cu frunze,foliaj de culoare verde inchis. Fructul are 3-4 lobi, pulpa groasa si culoare rosu intens, greutatea medie este de 250-270 grame. Potrivit pentru consum in stare proaspata si pentru conservare.

Soiul leaga gogosari grosi in pulpa, de 6-8 milimetrii, de culoare rosie intensa. Soiul este pretabil a fi cultivat in toate zonele de cultura din Romania si este destinat fermierilor ce doresc fructe cu greutate mare.

Semintele de gogosari Bucur sunt produse in Romania, fiind o varietate ideala pentru cei ce doresc alegerea unui soi autohton.
Varietatea are un potential de productie foarte ridicat, cu fructe uniforme si gust dulce. Fructele se preteaza a se consuma atat in stare proaspata, cat si murate. Semintele de gogosari Bucur sunt produse in Romania.Gogomax F1 este hibridul lansat de Seminis in 2015, cu o maturitate de 90 - 95 de zile de la plantare. Gogosarul Gogomax F1 se remarca printr-o rezistenta deosebita la arsita din timpul verii. Fructele sunt in 4 lobi si cantaresc, in medie, 170 -190 grame, cu pulpa foarte groasa, de 7-8 milimetrii. 

Gogomax F1 prezinta plante viguroase, cu internodii scurte si foliaj puternic, ce protejeaza fructele de razele soarelui. 

Semintele de gogosari Gogomax F1 sunt disponibile la Seminte1.eu, atat in varianta de 100 de seminte pe plic, cat si in varianta de 500 de seminte pe plic.