Descriere
Costoluto Blue (30 seminte) rosii exceptionale prin culoare si gust, soi deosebit, Prima Sementi
Ambalaj: 30 seminte (0.1 g)
Costoluto Blue - Costoluto Albastru - Violet - Rosu
Caracteristici ale soiului de roșii Costoluto Blue
Roșia cu albastra inchis Costoluto Blue este o varietate foarte particulară, caracterizată prin coaste evidente și o culoare care se schimbă de la roșu la albastru și violet în funcție de expunerea la soare.
Este o roșie de aproximativ 250 g, cu pulpa fermă și dulce, de consumat în salate.
Solul și fertilizarea roșiei cu nervuri albastre
Soiul de roșii cu dungi albastre deosebite se adaptează foarte bine aproape tuturor solurilor, în special celor bogate în substanțe organice. Pentru a cultiva această legumă este bine să lucrați pământul și să îl pregătiți cu un amestec de azot și potasiu, săruri minerale care trebuie crescute în perioada de coacere, în sinergie cu irigații mai abundente. Preferă soarele și căldura, de aceea este indicat să-l expui la contact direct cu razele soarelui. Este necesar să se efectueze unele transplanturi în lunile dintre aprilie și iulie: distanța dintre plante trebuie să fie de 40 cm pe rând și de un metru între rândurile paralele.
Plantarea roșii cu coaste albastre
În ceea ce privește plantarea, roșia cu nervuri crește bine în sere în februarie și în câmp deschis de la sfârșitul lunii martie până la mijlocul lunii aprilie, cu protecție. Este indicat să îngropați planta în groapă după transplantare și să adăugați o doză bună de materie organică: spre deosebire de alte specii de plante, roșia poate fi transplantată adânc, chiar și în mijlocul trunchiului. Important este să adăugați în apropierea rădăcinii pământ organic de calitate, bogat în săruri minerale precum cupru, potasiu, zinc și magneziu.
Cultivarea roșii cu coaste albastre
In momentul transplantarii este indicat sa se stropeasca pamantul cu doua pumni de pamant organic ternar de buna calitate, bogat in saruri minerale. Dupa transplantare se recomanda fertilizare la fiecare 3/4 saptamani, adaugand fosfor si azot in perioada de maturare a plantei. Se procedează cu cantități bune de potasiu în perioada de dezvoltare a fructelor și se continuă până la creșterea progresivă a acestora.
Irigarea trebuie să fie foarte copioasă la transplantare și apoi să scadă treptat în timpul creșterii, amintindu-ne să menținem solul proaspăt, dar uscat: apa stagnantă poate deveni fatală.
Este necesar să se verifice prezența crăpăturilor care pot dispersa hidratarea și să se mărească udările în lunile de plină vară, mai ales în zilele înfocate. Apa scade in prezenta a numeroase fructe coapte.
Se recomandă adăugarea în sol a cantităților progresive de amestec Bordeaux, un compus pe bază de cupru. Sunt necesare suporturi pentru planta, mai ales in prezenta fructelor coapte.
Boli ale roșii blue rib
În ceea ce privește adversitățile, roșia cu nervuri albastre poate fi atacată de microorganisme patogene și paraziți precum bacterioza, mucegaiul pufos, traheomicoza, afidele, acarianul roșu (acarienul comun), virușii și alții.
Plănițele de pat vara sunt dăunătoare creșterii roșiilor, așa că este bine să verificați des planta și să adăugați în sol compuși organici pe bază de sare minerală care fac mediul inospitalier pentru acest tip de insecte. De asemenea, este indicat să se elimine stagnările care provoacă umiditate și riscul de receptacul pentru germeni, viruși și bacterii dăunătoare plantei.
Particularitatea roșii albastre cu nervuri
Soiul de roșii are o pulpă foarte fermă și dulce, așa că este perfectă pentru salate proaspete de vară, dar și tăiate în bucăți pe bruschetta și sandvișuri pentru un brunch delicios sau un aperitiv. Excelenta la pizza, aceasta rosie este mult mai putin folosita pentru prepararea conservelor, deoarece este cel mai bine consumata proaspata si de sezon.
In functie de maturare, se poate pastra la frigider o perioada de la o saptamana pana la 15 zile, la o temperatura cuprinsa intre 3 si 5°C. Dupa aceste zile este indicat sa il consumi rapid.
Detalii produs
Produse similare






